biotechnologia


 
 

News


Jako, że za oknami panuje już jesienna aura, nieuchronnie zbliża się czas, kiedy tak jak w piosence Kabaretu Starszych Panów trzeba będzie powiedzieć Addio pomidory! W związku z tym śpieszmy się z domowym przetwarzaniem tych soczystych, bogatych w likopen owoców i zamknijmy je w słoiki, tym samym przedłużając sobie lato. Świeże pomidory zawierają do 4,2 mg/100g tego silnego przeciwutleniacza, zaś każda obróbka cieplna zwiększa jego ilość! Rekordzistą pod tym względem jest wersja suszona (46,5 mg likopenu/100g), więc może warto zaangażować swoje siły w kuchni?

Dodał Anna_Żebracka on czwartek, 22 wrzesień 2016 (3133 _READS)
Skomentujesz?    [Strona do druku]
123
 

Komentarze

Widok Uszereguj
Tylko zarejestrowani mogą dodawać komentarze. Zarejestruj się/Zaloguj

Podręcznik biotechnologii

Kto jest online

25 gości oraz 0 użytkowników online.

Jesteś niezarejestrowanym lub niezalogowanym użytkownikiem.


 
 
 
Partnerzy:

laboratoria.net Nauka w Polsce Academio Fundacja NanoNet BioCen - BioCentrum Edukacji Naukowej Notatek.pl cebioforum.com materialyinzynierskie.pl Wspieram.to - POLSKI KICKSTARTER - Polska platforma finansowania społecznoœciowego.Tu zrealizujš się Twoje pomysły. VitaInSilica Portal popularnonaukowy

Portal: Redakcja . Współpraca . Kontakt . Polecamy



Wszystkie prawa zastrzeżone 2006-2016 e-biotechnologia.pl
stat4u